donderdag 1 juni 2017





Afbeeldingsresultaat voor zoeken in gras cartoon


woensdag 31 mei

Afbeeldingsresultaat voor wesp en hoornaar gisteren in de keuken...een hoornaar.....
Joekel van een beest. Schijnt vredelievend te zijn. Als ik google zijn er veel afbeeldingen te vinden van emnsen met een hoornaar op de hand. Wonen net als wespen bijen in een nest.
We keken lang naar filmjes en naar nesten. Wat is die natuur toch prachtig en bijzonder.

Buiten op het bankje gezeten soezelen, ondergaande zonnetje...
Ik zag een beestje, soort wespachtig vliegje, zitten loeren (denk ik?) naar een gaatje in het zand tussen de tegels. Er liepen ook enkele meirtjes, maar die kwamen niet in de buurt van dat vliegend beest....Had deze soort vlieg honger en probeerde hij de meiren winst op te eten, was zijn kop te groot om in het nest te kunnen?
We kwamen er niet achter...Het was een hele poos vermakelijk om te zien.

Toen kwamen we op het idee om een ommetje te maken. Fietsen of wandelen was de vraag. Het werd wandelen maar eerst werd de fiets bekeken, waabij er een schroefje in het rgas viel en we gingen zoeken. Mijn speurende ogen vonden hem...Afbeeldingsresultaat voor loep cartoon gras
Daarna de wandeling.

We hoorden op de hoek van een bosstraatje een vogel, die we niet vaak hadden gehoord en ook niet kenden. Dat durfden we niet goed toe te geven, want onze kennis van vogels in de jaren dat we op deze aardbol zijn, zo toch iets verrijkter moeten zijn...dat dachten vast allebei terwijl we beiden stilzwijgend gefascineerd luisterden naar die ene vogel, hem zochten en tegelijk probeerden om zijn gezang te onthouden, met thuis een race naar tablet of pc om op te zoeken, vlak voordat het uit ons geheugen gewist zou worden. Dat deden we inderdaad snel, want we bleken inderdaad..beiden die vogel niet te kennen. Althans, de naam wel, niet, wat het beestje voor prachtigs zong en ook niet, hoe die er uit zag. (ik niet, hij wel)
Dit is hem:
 lijster

Enkele huizen verder, de bocht om, zat daar een merel, eveneens bovenop het dak                                   

donderdag 1 juni


 wat mooi zijn die kindertekeningen toch! Kinderen zouden verstand hebben van wetenschap en inzicht hebben heirin...gelezen ..hoe mooi, nu we allemaal weer het kinderlijke boven willen halen, als we in midlife zijn, en al helemaal als we boven de 50 zijn, allemaal flink aan het relaxen, spelen in de vorm van activiteiten, zie reclames voor deze zomer....en wat eigenlijk hadden meoten doen is....meer kind te zijn gebleven, had een boel moeite en geld gescheeld....

wat schattig...!


Afbeeldingsresultaat voor loep cartoon gras haha wat moesten we zonder pc en techniek haha zoek zoek haha
zonder voelen we ons 'dom'..........?










Geen opmerkingen:

Een reactie posten